8 Ağustos 2010 Pazar

24 yaşında emeklilik hayali kurmak ya da başka bir iş..


Çalışmaya başladığımın ilk haftasına tekabül eder emeklilik hayallerini kurmam. Hiç unutmam, babam süper dalga geçmişti. "Emekli olunca Akyaka'ya taşınacağım baba süper evler var" dediğimde "ahhahah dur bakalım" demişti. O "dur bakalım" babamın dilinde pek çok şey ifade eder, siz bilmezsiniz.

Emekliliği geçtim, hayalini kurmaya bile çok daha vakit varmışken aslında, yine bir sabah işe gittiğim zamana tekabül eder hayalimdeki işi bulmam. Mudanya'da çocukluk arkadaşımla her yazlıklarına gittiğimizde illaki kızı yürüttüğüm Mudanya'nın tarihi evlerinin olduğu sokak, hep darlandığımda aklıma gelir. Her sokağın başından illaki deniz görünür, illaki evler korunmuştur ve ben eski evlere her seferinde bayıla bayıla bakarak yürürüm o sokakta. Hep o evin benim olmasını isterim.

İşte o ev aklıma geldi. Ve yapacaklarım... Alacağım o evi vuracağım rakıyı... O evi rakı evi yapacağım, kapısının önüne masaları dayayacağım, edepli rakı içmenin yeri yapacağım orayı. Müziklerime kimse karışamayacak. Eski şarkılar çalacak orada, ama kimse hüzünlenip ağlamayacak. Hüzünleri rakı alacak. Mezeler türlü türlü olacak. Rakıyla giden her şey çeşit çeşit olacak. Masalar ve sandalyeler çivit mavisi olacak. Rakı kitabı hazırlayacağım bir de.. Tarihinden, nasıl neyle içileceğine kadar her şey olacak içinde.. Rakının de her çeşidi olacak. Türlü türlü... Rakı be rakı diyorum size! Rakının adabının öğretildiği ev olacak orası. Rakı içemeyenlere, içmek öğretilecek. Hiç içemeyenlere belki bir iki çeşit şarap bulundurulacak, arkadaşlarına, eşlerine eşlik edebilmeleri için. Ama öncelik rakı olacak. Efendiler gelecek eve.. Efendi amcalar, efendi genç adamların yanında durabilecek, yan yana masalarda uçurumda olan yaş grupları kadeh tokuşturabilecek. Muhabbet olacak elbet. Ben rakı ikram ederken.. İçenler belki birbirleriyle...

Fikrimi çalmayın yamulturum! Keşke biraz param olsa.. Keşke emekli olmayı beklemesem... Böyle bi hayat neden mümkün olmasın? Ne güzel bi hayat olmaz mı? Ne güzel bir uğraş...!?

Sokaktan yürürken evlerinin önüne masalarını kurup içkilerini içen beyfendiler, "İyi akşamlar hanımefendi" diyebilsin.. Öyle olmaya devam etsin istiyorum...

1 yorum:

  1. umut ediyoruz ki, o zamana kadar akp ve türevleri bu diyarı terketmek zorunda kalırlarda bizde kederimize keyif katarız. Aksi, hayali bile yasaklanacak. gerçeğe düşüş 1-2, 1-2.

    YanıtlaSil